Servis rashladnog sistema

Rashladna tečnost je osnova rashladnog sistema koji kontroliše operativno stanje motora.
Temperatura u motoru mora biti u odgovarajućem temperaturnom rasponu kako bi se obezbedile optimalne performanse.
Bilo da je toplo ili hladno, antifriz omogućava rashladnom sistemu da održi pravu temperaturu motora.

Trio ServisServis rashladnog sistema

Rashladna tečnost je osnova rashladnog sistema koji kontroliše operativno stanje motora. Temperatura u motoru mora biti u odgovarajućem temperaturnom rasponu kako bi se obezbedile optimalne performanse.

Bilo da je toplo ili hladno, antifriz omogućava rashladnom sistemu da održi pravu temperaturu motora. Sistem za hlađenje čine: hladnjak, rashladni ventilatori, pumpa za vodu, termostat, antifriz, čep hladnjaka, posude antifriza i drugi delovi. Ove vitalne komponente treba proveravati u skladu sa redovnim intervalima koji se mogu naći u servisnim knjižicama, dok je rashladnu tečnost neophodno zameniti u proseku na 2-3 godine, u skladu sa preporukama proizvođača, jer vremenom dolazi do gubitka svojstava.

ODRŽAVANJE RASHLADNOG SISTEMA I ZAMENA RASHLADNE TEČNOSTI

Ukoliko rashladni sistem vremenom izgubi svoje performanse ili se funkcionalnosti umanje – motor može biti uništen od sopstvene toplote, stoga su redovno održavanje i servis svih vitalnih delova sistema neophodna stavka brige o automobilu
KOMPLETAN SERVIS RASHLADNOG SISTEMA
  • Zamena hladnjaka
  • Zamena creva
  • Zamena termostata
  • Zamena vodene pumpe
  • Zamena rashladne tečnosti
ODRŽAVANJE I ZAMENA RASHLADNE TEČNOSTI
  • Sveobuhvatna inspekcija sistema
  • Čišćenje hladnjaka
  • Dodavanje tečnosti i antifriza po potrebi
  • Provera pritiska
  • Test curenja
sistem_hladjenja

Trio ServisRedovni interval zamene antifriza se približio? Svratite u TRIO Servis

Prilikom promene antifriza neophodno je izvršiti inspekciju celokupnog sistema i izvršiti test curenja.
Postupak hlađenja baziran je na povezanom procesu svih delova rashladnog sistema uključenih u hlađenje. Ukoliko je u nekom delu sistema došlo do curenja, neophodna je momentalna reakcija. Posebnim postupkom vršimo simulaciju većeg pritiska u sistemu te na taj način možemo brzo detektovati da li curi sistem ili sam hladnjak.
Naš servis vrši kompletnu inspekciju sistema za hlađenje vozila i u skladu sa preporukama proizvođača vrši zamenu delova koji odgovaraju vrsti vašeg automobila. Po zavšenom servisu hladnjaka i dodavanju rashladne tečnosti pristupamo proveri pritiska i testu curenja pri čemu se odmah utvrđuje operativno stanje rashladnog sistema.
Zamenu antifriza neophodno je vršiti u redovnim intervalima. U našem asortimanu posedujemo renomirane brendove. Prilikom izbora vrste antifriza najviše vam može pomoći servisna knjižica, ali i naši servisni saveti. Postoji mogućnost pravljenja mešavine antifriza po meri, gde se precizno dozira tačka mržnjenja rashladne tečnosti.

Trio ServisZAKAZIVANJE SERVISA

Sprečite oštećenja motora i rashladnog sistema zakažite proveru na vreme

Imate pitanje?Kontaktirajte nas!