DRIFT Šampionat Srbije 2008

Na karting stazi Ada Huja, održana je prva utakmica DRIFT Šampionata Srbije 2008., gde je TRIO Motors učestvovao, kao jedan od sponzora manifestacije.

Trka na Adi huji imala je za cilj da pospeši drift u Srbiji i podigne našu zemlju na nivo evropskog drifta. Za tu priliku, pobednik „King of Europe“ 8. kruga u Mariapocs-u (Mađarska) – Zoltan Lakatos (BMW pick-up 4.4l V8), zajedno sa još jednim profesionalnim drifterom, došao je na Adu Huju i izveo promotivni drift. Kotizacija takmičara je iznosila 20€, a pobednici su sa sobom poneli pehare i novčane nagrade od 300, 200 i 100 eura.

Pet najboljih hrvatskih driftera među kojima su i Marino Pirić i Marinko Perković (koje ste imali prilike da vidite na „King of Europe“ u u Kragujevcu), svoj dolazak na karting stazu Ada Huja su obeležili uzimanjem pehara za drugo i treće mesto.

Uprkos velikoj konkurenciji od strane hrvatskih driftera, Bojan Kurbalija je uspeo da osvoji prvo mesto u drift trci „Pobednik Beograda„. Na veoma klizavom terenu, u sva tri kruga nije izveo nijedan „spin“ uz odlične ulazne brzine što je publici nagoveštavalo da je jedan od kandidata za pobednika.

Na ovom dogadjaju, kao jedan od sponzora, učestvovao je i TRIO Motors, gde je premijerno izložio na svom štandu, pored Elantre, i CRX, novo promo vozilo u našoj floti.

Ostavite komentar