Kako pronaći idealan servis automobila koji odgovara vašim potrebama

servis i održavanjeSvaki vozač želi da održavanje njegovog automobila bude u pravim i pouzdanim rukama, međutim, pronalazak idealnog servisa nije nimalo lak posao. Traganje za dobrim i pouzdanim auto servisom kao i pristupačnom uslugom može biti utoliko lakše ukoliko znate šta tražite.

Informišite se o servisu

U traganju za servisom razmišljajte o sebi kao poslodavcu koji traži potencijalne zaposlene. Raspitajte se o uslugama koje servis nudi, stepenu obučenosti i iskustva koju poseduje tim mehaničara, pitajte ih koliko su dugo u auto industriji i da li imaju reference od strane korisnika. Niko neće zaposliti osobu koja ne želi da otkrije svoje veštine ili odbije da pruži reference. Na kraju krajeva, vaš automobil zaslužuje najbolju moguću uslugu.

servis i održavanje

Dužina održavanja/popravki

Na osnovu početnog informisanja bićete u situaciji da suzite listu potencijalnih servisa autmobila. Sledeća stavka podrazumeva besplatnu procenu vašeg automobila od strane servisa. Imajte na umu da procena automobila nije garant da ćete izabrati baš taj servis. Možda vam deluje čudno, ali besplatna procena vozila predstavlja standardnu proceduru za automobilske prodavnice i servise. Oni to rade svakog dana.
Vodite mentalne beleške dok čekate završetak procene. Počnite od čekaonice. Ukoliko je čista i udobna možete zaključiti da servis vodi računa o tome da mušterije koje čekaju završetak aktivnosti na automobilu provode vreme u prijatnoj i udobnoj atmosferi. Da li možete obaviti neki posao dok čekate? Mnogi auto servisi imaju Wi-fi te na taj način možete uvek biti u kontaktu sa kancelarijom. Raspitajte se kod drugih ljudi u čekaonici o usluzi i pouzdaonosti servisa u kojem se nalazite. Njihova iskustva vam mogu dati pravi uvid u kompletno stanje.

servis i održavanje

Proverite radionicu

Većina auto servisa pruža uvid u svoje radionice. Budimo iskreni, auto servis ne može biti svetao i uredan, ali svakako je preporučljivo da bude efikasno i dobro organizovan. Alati i krpe na zemlji su svakako loš znak koji može ukazivati na neiskustvo i nedovoljnu opreznost. S tim na umu, dobar auto servis će uvek zadržati dozu organizovanosti u svom radu, ali i postaviti zaštitnu oblogu preko automobila koji servisira.

Odlučivanje

Uporedite informacije koje imate, uzmite sve elemente u obzir i oslanjajte se na svoje instinkte i procenu. Servis koji zaslužuje vaše poverenje mora garantovati za svoj rad kako dugogodišnjim iskustvom, stručnim osobljem, tako i odnosom prema mušterijama. Ukoliko se od vas zahteva da potpišete nešto što vam prethodno nije objašnjeno u kontekstu popravke, idite dalje.

servis i održavanje

Još jedna stvar…..

Kada donesete konačnu odluku, zatražite saglasnost da se ništa od dodatnih radnji neće preduzimati pre nego što ne date izričitu dozvolu za to, te se na taj način možete osigurati. Takođe, ovo je standardna procedura kod autodilera. Kako bi imali predstavu o svim stvarima koje je neophodno servisirati na vašem vozilu konsultujte se sa preporukama od strane proizvođača vozila.
Kada je posao završen, možete slobodno zahtevati da vidite rezultat posla. Dobar mehaničar želeće da podeli rezultate svog rada sa vama.

 

Podelite vaša iskustva sa auto servisima sa nama. Šta, po vašem mišljenju, dobar servis automobila mora posedovati?

Ostavite komentar